KARINA SZUTKO

TANCERKA

KARINA SZUTKO

Tancerka, kompozytorka. Gra na pianinie i gitarze. Tańczy w zespołach MBB i New Folk. Brała udział w warsztatach tańca współczesnego prowadzonych m.in przez Karolinę Bartoń, Julię Adamczyk i Kamilę Kwietniewską oraz tańca towarzyskiego ze Stefano Terrazzino. Brała udział w projekcie „Familly Affair” włoskiego kolektywu ZimmerFrei w ramach Warszawskiej Sceny Tańca prowadzonej przez Fundację Ciało/Umysł (2015). Bierze udział w regularnych zajęciach Broadway Dance prowadzonych przez choreografkę Magdalenę Jelonek. Mistrzyni Europy w kategorii Carribean Show (Lyon 2017), mistrzyni świata w kategorii Latin Show (Sarajewo 2019), mistrzyni Polski w Krajowych Mistrzostwach IDO (Ossa 2020 i Raszyn 2021). Dwukrotnie zdobyła pierwszą nagrodę w konkursach tańca współczesnego i jazz/modern Solove 2020 i Solove 2021 w Pałacu Młodzieży w Warszawie. Od 2018 r. współpracuje z kolektywem HOTELOKO movement makers. Brała udział w spektaklu „Insta Show” (2018) w ramach projektu Centrum Sztuki Tańca w Warszawie w koncepcji i choreografii Magdaleny Przybysz i reżyserii Agaty Życzkowskiej, który był wybrany do programu Narodowego Instytutu Muzyki i Tańca „Scena dla tańca 2019”. Była uczestniczką warsztatów „Podaj dalej taniec”, które prowadzili Dawid Żakowski, Ewelina Sobieraj i Agata Życzkowska (2019). Zrealizowała wspólnie z Agatą Życzkowską muzykę do spektaklu „EXTINCTION” w wykonaniu kolektywu HOTELOKO movement makers (2021). Obecnie uczestniczka projektu „Viral Visions” w ramach programu Erasmus+ (2021-2023). Jest autorką logo HOTELOKO movement makers i logo Viral Visions.