DANCE HIGHWAYS / BILBAO / TRANSNATIONAL MEETING 2022

Project co-financed by the European Union Programme „Erasmus+”.

Partners of the network DANCE HIGHWAYS:

La Galerie Chorégraphique/Carcassonne, La Fundición – Asociación Puertas Abiertas/Bilbao, L’ESPACE ASDC/Palermo, Dansearena nord/Tromsø, Theater der Klänge/Germany, Fundacja Rozwoju Teatru ‚NOWA FALA

HOTELOKO movement makers

HOTELOKO movement makers partnerem europejskiego projektu DANCE HIGWAYS

DANCE HIGHWAYS to europejski projekt, który łączy sześciu partnerów działających na polu tańca współczesnego: L’espace ASDC i Zappulla DMN Company w Palermo, Fundację Rozwoju Teatru ‘NOWA FALA’ i kolektyw Hoteloko movement makers w Warszawie, THEATER DER KLÄNGE w Düsseldorfie, Dansearena nord w Tromsø, La Fundicion w Bilbao oraz La Galerie Chorėgraphique w Carcassonne.

Ten międzynarodowy projekt, wspierany przez Unię Europejską w ramach programu Erasmus +, będzie realizowany przez dwa kolejne lata w postaci europejskiego kalendarza spotkań, w celu wymiany dobrych praktyk między profesjonalistami i profesjonalistkami w dziedzinie tańca współczesnego i sztuk pokrewnych. Jednym z ważniejszych zadań będzie także podwyższanie kompetencji artystów i artystek tańca poprzez regularne warsztaty taneczne.

Kolejne spotkanie TRANSNATIONAL MEETING odbyło się w Bilbao w Hiszpanii w Kraju Basków w czerwcu 2022 w ramach Festiwalu Lekuz Leku.

Projekt współfinansowany w ramach Programu Unii Europejskiej „Erasmus+”.