16/17/06/2018 CASTING DO SPEKTAKLU DLA MŁODZIEŻY INSTA SHOW

Hej dziewczyno, hej chłopaku!
Tańczysz? Grasz? Śpiewasz? Komponujesz? Piszesz teksty? Tworzysz grafikę? Piszesz wiersze? Robisz zdjęcia? Lub może praktykujesz sztukę w jakiejkolwiek innej formie?
Orientujesz się lub ciekawi Cię temat mediów społecznościowych? Prowadzisz (lub chcesz zacząć) swój profil na Instagramie?
Chcesz coś powiedzieć, przemilczeć, wyszeptać, a może wykrzyczeć światu?
Lubisz ruch i taniec?

To zgłoś się do nas na casting do interdyscyplinarnego performansu pt. „Insta Show”. Casting odbędzie się w formie dwudniowego warsztatu w dniach 16-17.06 w Warszawie w godz. 10:00-17:00.

Szukamy młodych performerów i performerek w wieku 13-16 lat, którzy przez dwa tygodnie podczas warsztatów taneczno-teatralnych chcą się wyrazić i wypowiedzieć na temat tego, jak postrzegają współczesny świat: siebie, swoich rówieśników, dorosłych, miasto i kraj, w którym żyją.

Interesują nas pytania:
W jaki sposób patrzysz na swoją przyszłość? Co Ci się podoba, a co nie? Na co nie masz wpływu, a na co chciałbyś/chciałabyś mieć?
W jaki sposób wizerunek budowany w mediach społecznościowych wpływa na Twoje codzienne życie? Czy „twoja relacja tygodnia” i „posty” faktycznie odzwierciedlają to co myślisz i czujesz czy też są misternie budowaną kreacją? Czy jesteś „followersem” czy to raczej za Tobą podążają?

Wspólnie z autorką koncepcji performansu choreografką Magdaleną Przybysz oraz reżyserką i dramaturżką Agatą Życzkowską będziecie mieli możliwość poznania narzędzi tanecznych i teatralnych oraz krytycznego myślenia, które dodane do Waszych już posiadanych umiejętności i talentów, pozwolą przygotować Wam finałowy pokaz. Jesteśmy ciekawe Waszej perspektywy.

Casting:
16.06, godz.10:00-17:00 Prom Kultury Saska Kępa, ul. Brukselska 23
17.06. godz. 10:00-17:00, Centrum Sztuki Tańca w Warszawie, ul. Przemysława Gintrowskiego 32

Daty pracy warsztatowej: 23.06- 08.07,
Miejsca pracy: PROM Kultury Saska Kępa (ul Brukselska 23), Teatr Baza (ul. Podchorążych 39), Centrum Sztuki Tańca (Dom Kultury Kadr, ul. Przemysława Gintrowskiego 32))

Pokaz finałowy: 08.07.2018- PROM Kultury Saska Kępa, Warszawa
Praca wznowieniowa performansu: 7-9.09.2018
Drugi pokaz: 10.09.2018 r: Centrum Sztuki Tańca w Warszawie, Dom Kultury Kadr

Zapraszamy osoby, które są dyspozycyjny we wszystkich terminach.

Zapisy na casting: biuro@centrumsztukitanca.eu
W zgłoszeniu prosimy o podanie telefonu do opiekuna, maila kontaktowego, na którego prześlemy szczegóły odnośnie castingu oraz o napisanie paru zdań o sobie. Fragmenty twórczości w formie grafiki, tekstów, nagrań, zdjęć, filmików, filmów mile widziane, ale nie obowiązkowe:)
——————————

Projekt współfinansuje m. st. Warszawa