11-20.09.2020 / FESTIVAL QUARTIERS DANSES / MONTREAL / KANADA / ON-LINE PROGRAM

Fundacja Rozwoju Teatru ‘NOWA FALA’ jest partnerem festiwalu tańca: Festival Quartiers Danses z Kanady. Podzielimy się z wami on-line tym wyjątkowym programem z Montrealu!

Jako jedyny festiwal w Montrealu całkowicie poświęcony tańcu, Festival Quartiers Danses (FQD) ma misję demokratyzacji tańca współczesnego we wszystkich jego formach poprzez uczynienie go bardziej dostępnym dla wszystkich odbiorców i odbiorczyń.

W ramach swojej 18. edycji, która odbędzie się od 11 do 20 września 2020 roku, Festiwal FQD oferuje nowy program dostępny bezpłatnie na stronie internetowej! Ten program online składa się z 16 krótkich filmów tanecznych i światowych premier wyprodukowanych przez FQD i wyreżyserowanych przez artystów i artystki z Montrealu, 16 wywiadów z choreografami i choreografkiami oraz twórcami i twórczyniami filmowymi, wystawa fotografii, okrągły stół na temat rasizmu i różnorodności w środowisku tanecznym oraz program 10 krótkich filmów o tańcu.

Wszystkie działania będzie można oglądać w domu – on’line bez opłat za dostęp.

Program dostępny na stronie: