SPEKTAKL ABSOLUTELY FABULOUS DANCERS ODWOŁANY ZE WZGLĘDU NA NOWE ŚWIĘTO PAŃSTWOWE 12 LISTOPADA 2018

Absolutely Fabulous Dancers Centrum Sztuki Tańca w Warszawie / Dom Kultury Kadr, ul Gintrowskiego 32 Koncepcja: Magdalena Przybysz z Kosmosu Choreografia: Magdalena Przybysz z Kosmosu / Wojciech Princessa Grudziński Reżyseria i dramaturgia: Agata Star Życzkowska Koncepcja stylistyczna / reżyseria świateł / zdjęcia: Anna Świetlana Ciupryk Występują: Agata Star Życzkowska, Magdalena Przybysz z Kosmosu, Wojciech Princessa Grudziński Produkcja: Fundacja Rozwoju Teatru ‘NOWA FALA’ Projekt współfinansuje: Miasto Stołeczne Warszawa Czas trwania: 60 min. Foto. Anna Ciupryk ——- Organizatorzy projektu CST: Fundacja Artystyczna PERFORM, Fundacja Rozwoju Teatru ‘NOWA FALA’ /

HOTELOKO movement makers Partner projektu: Dom Kultury Kadr

Patronat medialny: portal taniecPOLSKA.pl, TVP Kultura, e-teatr, teatr dla wszystkich.pl, miesięcznik TEATR, RDC, Warsawholic, Going., TANIEC, Teatralia.com.pl, Notes na 6 tygodni

ABSOLUTELY FABULOUS DANCERS – spektakl odwołany ze względu na „nowe” Święto Państwowe 12 listopada 2018…

Aktorka, tancerz i choreografka wspólnie przyglądają się swoim korzeniom i historii, podejmują temat edukacji i tożsamości, zastanawiają się, co dodaje im skrzydeł, a co je podcina. A to wszystko w rytmach muzyki lat 80., krakowiaka i muzyki klasycznej. Może być bardziej absurdalnie?
Co nas ukształtowało?
Dokąd zmierzamy?
Czy ktoś wie, jak wyglądałoby nasze życie, gdyby nie narzucona nam z góry edukacja, przez którą musieliśmy przebrnąć?
Czy, aby iść dalej, musimy się obudzić i oduczyć wszystkiego, czego najpierw musieliśmy się nauczyć? Czy można na nowo odnaleźć spokój mimo historii zataczającej kolejne to samo koło?

Fot. Anna Ciupryk

Centrum Sztuki Tańca w Warszawie Siedziba 2017-2018: Dom Kultury Kadr Przemysława Gintrowskiego 32 02-697 Warszawa Facebook: www.facebook.com/cstwarszawa Instagram: https://www.instagram.com/centrumsztukitancacst/ Twitter: https://twitter.com/CSTwWarszawie